Mihin laittaa karsitut tavarat 2

Viime blogissani kirjoitin siitä, miten saa karsitut tavarat myytyä. Entä jos haluaa vaan päästä kerralla eroon nurkissa pyörivistä nyssyköistä, laatikoista ja pussukoista, jotka ovat täynnä karsittuja tavaroita tai tekstiilejä. Entä jos on hankalaa kierrättää tarpeettomia huonekaluja eikä omista autoa. Kierrätyskeskuksella on ilmainen noutopalvelu. He hakevat huonekaluja, taulutelevisioita, polkupyöriä, alle 5 vuotta vanhoja jääkaappeja, pakastimia, astian- sekä pyykinpesukoneita, digibokseja, stereoita, dvd-soittimia, pakattuja astioita, kirjoja, vaatteita, pientavaroita sekä kodin käyttötavaraa. Samanlainen palvelu on myös SPR:n kontilla, Fidalla ja Pelastusarmeijalla. Olen kuullut, että Kierrätyskeskus on aika tarkka huonekalujen suhteen. He eivät ota sinne mitä tahansa. Jos käy niin ettei hyväntekeväisyysjärjestöt huoli kalusteita on olemassa Nouto-Sortti. Nouto-Sortti hakee kotoa kolme isoa esinettä kierrätykseen hintaan 60 euroa.


Jos haluaa itse nähdä vähän vaivaa ja tukea hyväntekeväisyyttä, niin tässä lista muutamista tahoista:

Vaatteet


UFF:lla on kierrätyslaatikoita kattavasti. He ottavat vastaan puhtaita ja ehjiä vaatteita, asusteita, kenkiä, leluja ja urheiluvälineitä. Hope hyväntekeväisyysjärjestö on erikoistunut lasten asioihin ja ottaa vastaan lastenvaatteita, tavaroita sekä leluja. VVA:n hyväntekeväisyyskohde on asunnottomat. Heillä on pulaa naisten ja miesten vaatteista. Fidalla on vaatekeräyslaatikoita ja Emmaus sekä Pelastusarmeija ottavat vastaan vaatteita ja kodin irtaimistoa. Suomalainen Recci on myös erikoistunut tekstiilien kierrätykseen. Mikäli tekstiilit ovat rikkinäisiä ja/tai niissä on tahroja, voi niitä viedä kassillisen kerrallaan H&M:ään, mistä saa alennuskupongin vastapalvelukseksi. Finlaysonilla on välillä kierrätyskampanjoita. Viimeisimmässä he ottivat vastaan ehjiä tai rikkinäisiä farkkuja, mistä tehdään pyyhkeitä.

Kirjat


Yllättävistä asioista on nykypäivänä tullut ongelmajätettä kuten kirjoista ja kuntolaitteista. Ennen vanhaan kaikilla oli kotona olohuoneessa kirjahylly täynnä kirjoja. Kirjat olivat sivistyksen merkki, vaikkei niitä välttämättä edes luettu. Ennen myös divarit ottivat kirjoja vastaan. Nykypäivänä kirjoista ei meinaa millään päästä eroon. Viimeksi sain kirpparilla myytyä vain 2 kirjaa, vaikka hinnat olivat luokkaa 50 senttiä. Joissakin kirjastoissa on kirjakierrätyspiste, johon voi tuoda muutamia omia kirjoja ja ottaa lukemista kotiin. Tämä on todella fiksua. Kerrostaloissa, joissa on kerhohuone, on usein kirjahylly, mihin voi viedä kirjoja ja lehtiä. Kierrätyskeskus sekä SRP:n Kontti ottavat kirjoja vastaan.

Eläintarvikkeet, siivousvälineet, lakanat, pyyhkeet, matot

Eläinsuojeluyhdistykset ottavat mielellään vastaan eläintarvikkeita. He tarvitsevat jatkuvasti siivousvälineitä. He käyttävät vanhoja pyyhkeitä, mattoja ja lakanoita eläinten alusiksi.

Käsityö- ja askartelutarvikkeet


Ystäväni on ala-asteen opettaja ja hän ottaa mielellään vastaan kaikenlaisia askartelu- ja käsityötarvikkeita. Olen antanut hänelle värikkäitä pillejä, kangasta, nappeja, koristeterälehtiä, ym. Päiväkodit ottavat vastaan mappeja, sillä niihin laitetaan lasten piirroksia. Päiväkodeilla ja kouluilla on pienet määrärahat. Heidän pitää monesti tyhjästä nyhjästä askartelutarvikkeita.

Täsmälahjoitukset


Osoitteessa lahjoitukset.fi on lista vastaanottokeskusten tarpeista. Listasta voi valita lähimmän vastaanottokeskuksen ja katsoa, mitä siellä tarvitaan.

Pienelektroniikka


Kotiin kertyy helposti pientä elektroniikkaa, mikä ei toimi. Kaiken tällaisen voi viedä elektroniikkaliikkeeseen ilman, että tarvitsee ostaa mitään. Olemme vieneet Gigantin kierrätyspisteeseen rikkinäisen taulutelevision, rikkinäistä elektroniikkaa, ylimääräisiä sähköhammasharjan latureita, ym.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Arjen helpottaminen

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin